Tippek, amik segítenek minden nap posztolni!

Gyakran felmerül a weblaptulajdonosoknál a kérdés: Milyen gyakran érdemes blogot írni? Sokan sok megoldásra esküsznek, melyek között népszerű a napi szintű blogcikkek készítése is.

Ha te is minden nap szeretnéd egy új blog cikkel tarkítani a weboldalad, akkor íme néhány klassz tipp, ami segíteni fog!

  • Tanuld meg, hogyan írj gyorsabban. Ha több órát vesz igénybe egy blogbejegyzés megírása, nem fogod tudni tartani a napi ütemtervet. Segíthet, ha megtanulsz egyrészt gyorsan gépelni, másrészt megismered az alapvető szövegírási trükköket, melyek segítenek gyorsabban rendszerezni a gondolataidat.
  • Nézd meg a szakterületed népszerű blogjait, amelyek naponta publikálnak, és találd ki, mitől működnek a sikeres posztjaik. Ezután kövesd a példájukat, de ne a tartalom másolásával, hanem a struktúrájuk követésével.
  • Váltogasd a poszttípusokat, hogy az olvasókat leköthesd: próbáld ki a videós, a sok képet tartalmazó, a listás és egyéb posztokat. Egyes típusú blogbejegyzések sokkal gyorsabban és könnyebben elkészíthetők, mint mások.
  • Győződj meg róla, hogy a blogod témája vagy stílusa elegendő tartalommal rendelkezik ahhoz, hogy írhass róla minden nap, és az olvasók visszatérjenek. Ha nem, fontold meg, hogy ritkább ütemezésre váltasz, vagy felkérsz egy szövegírót, hogy segítsen a tartalmak megírásában.

Napi egy blogbejegyzés közzététele: előnyök és hátrányok

Ha szeretnéd, hogy legyen egy rendszeres blogolási ritmusod, akkor a napi posztolás jó ütemterv lehet az oldalad számára, ha egy gyors tempójú, résen lévő, hírekre összpontosító blogról van szó.

Ha trendteremtő akarsz lenni a blogoddal, akkor a heti vagy havi közzététel nem optimális a számodra.

A gyakori posztolás akkor is jó ötlet, ha hűséges és elkötelezett közönséged van, akik rendszeresen látogatják az oldaladat. A napi friss, új tartalom arra ösztönzi őket, hogy napi rutinjuk részeként látogassák webhelyedet.

A napi tartalomkészítéssel valószínűleg a blogodat a keresőmotorok is szeretni fogják – de ne feledkezz meg róla, hogy nem csak a mennyiség, de a minőség is számít!

Végül, a közösségi média imádja a rengeteg új tartalommal rendelkező blogokat, így, ha a közösségi oldal jelentős forgalmat hoz neked, akkor érdemes naponta posztolnod. Így az embereknek mindig rengeteg online megosztható tartalom áll majd rendelkezésükre.

Azonban a napi posztolásnak nem csak előnyei, de hátrányai is vannak!

Ha minden nap posztolsz, fennáll a veszélye, hogy kiégsz. A blogodra való írás házimunkává válik, ami végül nehezedre fog esni. Ráadásul – még ha tengernyi témád is van – a mindennapi írás olyan feszített tempót kíván, ami nem biztos, hogy a vállalkozásod egyéb terhei, a család és az egyéb teendők mellett belefér az idődbe. Sokszor még a rutinos szövegíróknak is szükségük van egy kis szünetre.

Azt is meg kell említenünk, hogy nem minden téma bírja el a napi posztolást. Egyszerűen nincs annyi változatos téma, amit nap nap után meg lehetne írni. Így, ha kényszerből folyamatosan gyártod a tartalmakat, az a minőség rovására fog menni, ami viszont tömegesen űzi el az addig lelkes olvasóidat.

Kérj ajánlatot szövegírásra!