A hatékony weboldal-tartalom túlmutat a vállalkozás rövid leírásán, a kapcsolati adatokon és a nyitvatartási időn. Míg korábban az üzleti weboldalak inkább egy online névjegykártyára hasonlítottak, ma már a honlapnak az olvasó figyelmét is meg kell ragadnia, és olyan széles körű tájékoztatást kell adnia, mely meggyőzi a látogatót, hogy vásárolni akarjon. A weboldal szövegírási szolgáltatások segítenek az ilyen tartalmak elérésében.

Mi az a weboldal szövegírás?

A weboldal szövegírás minden olyan, egy weboldalon írt szöveg, amely segít reklámozni, értékesíteni vagy tájékoztatni az ügyfeleket a termékekről vagy szolgáltatásokról.

A weboldal szövegírás során kiemelten fontos néhány alapelv:

  • Először is, a webszövegnek kiváló minőségűnek kell lennie, vagyis nem lehetnek benne nyelvi és helyesírási hibák.
  • A szövegnek emellett követnie kell a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás szempontjait is.
  • Továbbá a webszövegnek felhasználóközpontúnak is kell lennie, vagyis ügyelni kell a tördelésre, olvashatóságra, nyelvezetre, hogy a látogató könnyen eligazodjon a szövegben, és felkeltse, majd meg is tartsa a figyelmet.
  • A formázás és az olvashatóság mellett minden weboldalon, e-mail hírlevélben, közösségi médiaközleményben és blogbejegyzésben szerepelnie kell egy cselekvésre való felhívásnak, amely az olvasót a következő lépés megtételére ösztönzi.

A weboldal szövegírásnak számos célja lehet, ám mindnek van néhány közös tulajdonsága: A webszövegnek világosnak, tömörnek és a célközönség számára megfelelő hangvételűnek kell lennie.

Vállalkozásra szabott, egyedi weboldal szövegírás: Szerezz több ügyfelet szövegírás segítségével!

Milyen szövegeket írhatok weboldaladra?

Mennyibe kerül a weboldal szövegírás?

A webszövegírás több tényezőtől függ, nem csak az elkészítendő szöveg mennyiségétől. A pontos árajánlat előtt mindenképpen egyeztetnünk kell a témáról és az egyéb igényeidről, hogy ezek tükrében pontos ajánlatot tudjak adni.

Töltsd ki az alábbi űrlapot és vedd fel velem a kapcsolatot!